Case mosnenesti – monumente istorice din Poiana-Ialomita

Poiana – Ialomita are inca frumoase case mosnenesti de secol XIX. Din pacate, majoritatea vechilor case au disparut, fiind inlocuite de constructii fara personalitate. Cu atat mai pretioasa este prezenta acestor case-document.

Casa Chiajna Craiu (1810)

Imagine

Imagine

Casa Elena Bratu (1850)

Imagine

Anunțuri

2 gânduri despre „Case mosnenesti – monumente istorice din Poiana-Ialomita

  1. nelucraciun spune:

    Ma bucur ca mai sunt oameni, in aceasta tara, preocupati de scoaterea la iveala a fiintei nationale, materializata chiar si prin aceste case minunate!

  2. filipiorga spune:

    Casele traditionale, fie ca sunt ele taranesti, mosnenesti, burgheze sau boieresti, fac parte din identitatea noastra. Din pacate, insa, daca inainte de 1989 am avut un dictator scelerat care a daramat enorm, se pare ca acum avem sute de mii de mici Ceausesti care s-au napustit sa distruga ce ne-a mai ramas din patrimoniul construit: politicieni melteni si parveniti, oameni de afaceri lacomi, proprietari nepasatori sau inconstienti, justitie ineficienta, oameni de rand lipsiti de respectul pentru radacini, pentru memorie si pentru frumosul creat de stramosii lor. Ii mai poate oare opri ceva sa nu darame tot? Oare peste 20 de ani va mai exista si altceva in Romania in afara cladirilor de birouri si a termopanelor? Sa speram ca frumoasele case traditionale vor supravietui, si nu doar ca imagini pe internet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s