„Monarhia serveşte România”. Un apel al Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, scris de Filip-Lucian Iorga

La 65 de ani de la abdicarea forţată a Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României, am scris, în numele Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM), apelul “Monarhia serveşte România”, prin care zeci de personalităţi ale societăţii civile româneşti cer instituţiilor şi clasei politice revenirea la forma tradiţională de guvernământ a ţării, Monarhia.

Apelul a fost publicat pe site-urile DCNews şi Cotidianul.ro şi a strâns deja peste 12.000 de accesări.

Apelul Monarhia serveste Romania

Sigla ANRM

Anunțuri

20 de gânduri despre „„Monarhia serveşte România”. Un apel al Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, scris de Filip-Lucian Iorga

 1. adrianstasek spune:

  Dupa douazeci de ani post decembristi, din pacate, Romania concreta, este departe inca, de starea de bine, care ar dori-o orice roman onest…Poate ca acum, este bine ca Tara sa redevina la Monarhia constitutionala-prin referendum!

 2. Munteanu Maria spune:

  Poate este mai bine sa renuntam la presedinti in favaoarea unui monarh.

 3. mariana blejdea spune:

  Visul copilariei,constatarea crudei realitati din timpul maturitatii si speranta revenita la batranete pentru viitorul copiilor si nepotilor ma indeamna fara ezitare la VOT PENTRU RESTAURAREA MONARHIEI CONSTITUTIONALE IN ROMANIA!

 4. Tudor Valentina spune:

  De foarte mult timp astept aceasta initiativa si multumesc lui D-zeu ca existati.Toata familia si cunostintele mele sant de aceeasi pareresi va rugam sa ne spuneti cu ce putem sa va ajutam.Doamne ajuta.

 5. Tomnitza Florescu spune:

  Mi se pare minunat …. poate ne salvam!

 6. Stefan Caliga spune:

  Revenirea la Monarhie ar insemna reintoarcerea definitiva a Tarii la normalitate intr-o lume democrata si progresista. Din pacate politicianismul si intelegerile dintre partide si dintre unii politicieni au impiedicat si vor impiedica si in viitor acest lucru.

 7. Dumitrescu Maria spune:

  Da, este singura noastra sansa.

 8. Morar Ioan-Nicolae spune:

  Este credinta mea ca asa va fi Majestatea Sa pe Tronul Romaniei.
  Traiasca Regele!!!!

 9. Valeriu M. Ciuca spune:

  Felicitari pentru initiativa de-a pune-n opera singura posibilitate reala, lucida si demna de-a scoate Romania din marasmul ultimelor sase decenii!

  Succes! Sa izbanditi spre binele urmasilor nostri!

  Traiasca Regele si intregul Regat al Romaniei!

 10. Victoria Polereczky Cluj-Napoca spune:

  Buna ziua,sunt din Cluj -Napoca si ma numesc Victoria Polereczky asi dori din tot sufletu sa revina monarhia ca forma de guvernare. Daca exista in Cluj -Napoca o organizatie ,care se implica ca acest lucru sa devina realitate sunt dispusa sa dau o mina de ajutor.
  Traiasca Regele !

 11. Alex spune:

  Noi suntem pe ultima sutime … Dar acum ar trebui sa-i dam (batae) cu toata viteza spre Monarhie …
  Poporul ar trebui sa numai doarma … Ca au tot dormit.

 12. Cristian. E. spune:

  Traiasca Monarhia!!!

 13. stefancaliga@yahoo.com spune:

  Monarhia va reveni in Romania doar daca Marele Licurici de la Washington si Marii Licurici de la Bruxelles vor socoti ca este mai practic sa sustina un Rege la Bucuresti decat un presedinte ales din patru in patru ani. „Candidatul” exista deocamdata in persoana nepotului Regelui legitim dar nu se cunoaste atitudinea Marilor Puteri (iarasi… „Marile Puteri”!) vis-a-vis de aceasta persoana.
  Istoria recenta a dovedit ca nu totdeauna printii pot fi excelenti premieri (cazul bulgar este elocvent) insa pot sa domneasca intelept si constitutional (cazul spaniol este unul de succes). De fapt doar doua lucruri sunt neaparat necesare si obligatorii totodata: consens intern al fortelor politice si un sprijin extern binevoitor si larg. Reteta pare simpla la prima vedere… dar nu e!
  In ceea ce priveste votul popular este bine sa ne amintim mereu vorbele lui Caragiale: „Noi votam cu cine vrem dar din urna iese cine trebuie.”

 14. Marius Rosca spune:

  Daca contraargumentele lor sunt atat de putine, penibile si cu miros asa de patrunzator si gretos de „securitate”, de ce imi vine atat de greu sa gasesc cuvinte potrivite pentru a convinge o persoana de superioritatea monarhiei constitutionale si cu atat mai greu cu cat nivelul de emancipare al persoanei respective este mai ridicat ? Paradoxal ? Nu, nu cred, sunt sigur ca Dvs. aveti un raspuns complet la aceasta intrebare, D-le profesor Iorga si v-as fi recunoscator daca mi-ati indica in ce lucrare a Dvs. trebuie sa il caut.
  Daca aveti cunostinta despre filiale ale unor organizatii pro-monarhice care functioneaza la Buzau, va rog sa mi le indicati.
  Va multumesc.

 15. […] ANRM din 2012, “Monarhia Serveşte România”, a fost scris de istoricul Filip-Lucian Iorga, autorul, alături de Vlad Badea, a […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s